Onterechte boetes in Maastricht, Randwyck

Onterechte boetes in Maastricht

Update 3 december 2018:
De situatie zoals hieronder wordt beschreven is nog steeds onjuist. Dagelijks worden er nog steeds tientallen ongeldige boetes uitgeschreven. De rechtbank Noord-Holland heeft in een identieke zaak geoordeeld dat dit soort boetes ongeldig zijn. Klik hier voor het persbericht van de rechtbank Noord-Holland.
Om de volledige uitspraak te lezen die gewonnen is door Boete.nu klik hier.

De gemeente Maastricht controleert net als de gemeente Alkmaar met cameratoezicht of iemand met zijn auto in bepaalde straten komt waar een geslotenverklaring geldt. Het gaat hier om de Johan Willem Beyenlaan, het Endepolsdomein en de Joseph Bechlaan allen in Randwyck.
Op deze manier boetes uitschrijven scheelt de gemeente een hoop tijd en geld. Er hoeft geen fysieke handhaver meer op straat te staan om mensen uit deze straten te weren en te bekeuren. Alle kentekens worden nu automatisch gescand en deze bestuurders krijgen direct een boete thuis. De verzinkbare palen zijn op deze manier ook niet meer nodig die er voorheen stonden.

Bonnenregen

Boete.nu ontvangt dagelijks boetes die mensen hebben gekregen omdat ze op een van deze straten zijn geweest. Niet geheel onlogisch want de bebording is niet al te duidelijk op deze plekken. De rechtbank Noord-Holland heeft recentelijk al een soortgelijke bekeuring vernietigd op de Heul in Alkmaar (zie: Onterechte boetes in Alkmaar) omdat de gemeente niet voldoet aan de eisen om hier een boete op te mogen leggen met een camera. Dit is in Maastricht ook het geval.

Bezwaar maken

Heb je zelf ook een boete ontvangen in Maastricht in de buurt van het ziekenhuis het AZM (MUMC+), stuur je boete dan nu in zodat wij hem kunnen aanvechten. Zeer recent hebben we namelijk grove fouten ontdekt in de manier waarop de gemeente Maastricht deze boetes oplegt. Er zijn namelijk strikte eisen verbonden aan het opleggen van boetes door middel van camera’s. De gemeente Maastricht voldoet niet aan deze eisen en om die reden is het zinvol om bezwaar te maken tegen deze boetes. Een bezwaarschrift kan Boete.nu voor je indienen voor slechts €10,-. Klik hier voor meer informatie over hoe dat in zijn werk gaat.
Indien we de zaak voor je winnen krijg je binnen zes weken van het CJIB het geld terug en ook de €10,- die je aan ons hebt voldaan.

Zie ook: Bonnenregen in Alkmaarse binnenstad

Zie ook: Einde aan spekken rijkskas door Alkmaarse parkeerboetes

Heb je ook een boete gekregen in Maastricht? Laat dan nu ook je boete aanvechten

bezwaar


bezwaar Advies binnen één dag
bezwaar +2500 mensen gingen je voor
Boete aanvechten Hoog slagingspercentage