Leestenseweg boetes ongeldig in Zutphen


De gemeente Zutphen controleert net als de gemeente Alkmaar met cameratoezicht of iemand met zijn auto in bepaalde straten komt waar een geslotenverklaring geldt. Het gaat hier om de Leestenseweg en de Marga Klompélaan in Zutphen.
Alle kentekens worden nu automatisch gescand en deze bestuurders krijgen direct een boete thuis.
Zeer recent hebben we grove fouten ontdekt in de manier waarop de gemeente Zutphen deze boetes oplegt. Er zijn namelijk strikte eisen verbonden aan het opleggen van boetes door middel van camera’s. De gemeente Zutphen voldoet niet aan deze eisen en om die reden is het zinvol om bezwaar te maken tegen deze boetes.

Bonnenregen

Boete.nu ontvangt regelmatig boetes die mensen hebben gekregen omdat ze op de Leestenseweg of Marga Klompélaan hebben gereden. Niet geheel onlogisch want de bebording is niet al te duidelijk op deze plek. Vanaf april zijn deze camera’s uitgeschakeld geweest om bij de Hubo te komen. Vanaf 1 augustus 2018 zijn ze weer actief. De rechtbank Noord-Holland heeft recentelijk alle vergelijkbare bekeuringen vernietigd in Alkmaar (zie: Onterechte boetes in Alkmaar) omdat de gemeente niet voldoet aan de eisen om hier een boete op te mogen leggen met een camera. Dit is in deze straat ook het geval. Je bent in ieder geval niet de enige, massaal wordt er door deze straat gereden.

Leestenseweg

Geen foto

Is er geen foto dan is de boete onterecht, zie ook deze uitspraak van het Gerechtshof hierover. Vaak blijkt er geen foto te zijn. Je kunt zelf op het Digitaal loket via DigiD al nakijken op de website van het CJIB of er in jouw zaak een foto is of niet. Volgens de Beleidsregels Buitengewoon Opsporingsambtenaar, specifiek bijlage L is dit een vereiste. Ook is vereist dat het C-bord op de foto staat. Dit is op de Leestenseweg ook niet het geval. Zie bovenstaande foto.

Bezwaar maken

Heb je zelf ook een boete ontvangen bij op de Leestenseweg of de Marga Klompélaan? Stuur je boete dan nu in zodat wij bezwaar kunnen maken tegen deze boete. Een bezwaar kan Boete.nu voor je indienen voor slechts €10,-. Klik hier voor meer informatie over hoe dat in zijn werk gaat.
Als we de zaak voor je winnen krijg je binnen zes weken van het CJIB het geld terug en ook de €10,- die je aan ons hebt voldaan.

Heb je ook een boete gekregen op de Leestenseweg? Laat dan nu ook je bezwaar maken tegen deze boete.

Bekijk hier de ervaringen en wat andere mensen van Boete.nu vinden.

R559


 

bezwaar Advies binnen één dag
bezwaar maken +2500 mensen gingen je voor
Boete aanvechten Hoog slagingspercentage