Bebording onjuist bij verlaging van snelheid naar 100km/u

Vanaf vandaag (16 maart 2020) is er een verlaging van de snelheid op de Nederlandse snelwegen tussen 06.00u en 19:00u naar 100km/u.

Op hier getoonde foto kun je zien hoe het wél moet. Dit is echter niet overal het geval. Boete.nu heeft vandaag een rondje door Nederland gereden. Het blijkt dat dat op veel snelwegen er onjuiste bebording staat.

verlaging snelheid correct

Ongeldige boetes bij verlaging snelheid

Meteen vandaag, wanneer de nieuwe snelheid van toepassing is, zagen we al meerdere radar controles waarbij de politie stond te flitsen.  Veel automobilisten reden geen 100km/u maar reden (mogelijk uit gewoonte) nog 120km/u of 130km/u. Dit is naast de gewoonte ook niet vreemd omdat de bebording onjuist is.

Op de foto is een voorbeeld te zien van zo’n fout.
Het bord aan de rechterkant van de weg is onthuld maar aan de linkerkant van de weg is het bord nog steeds afgeplakt. Het lijkt erop dat Rijkswaterstaat vergeten is om dit weg te halen. Dit is in strijd met het BABW. De flitsboetes vanwege het overschrijden van de maximumsnelheid die hier worden opgelegd zijn allemaal ongeldig. Een boete voor te hard rijden valt hierom met succes aan te vechten. Zeker na de verlaging van de snelheid naar 100km/u.

verlaging snelheid 100km/u

Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer

In de Nederlandse wet geldt er het BABW (Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer). Hierin wordt bepaald wat de eisen zijn aan de bebording zodat deze rechtsgeldig is. Één van die eisen is dat er aan beide zijden van de weg een bord staat op de autosnelweg. De reden hierachter is dat als er een grote vrachtwagen op de rechter rijbaan rijdt en jij rijdt op de linkerbaan dan kun je op dat moment het bord aan de rechterkant niet zien.

Als een bord dus nog afgeplakt is aan de linkerkant dan geldt op de Nederlandse snelweg nog altijd 130km/u.

Discriminatie

De verlaging van de snelheid naar 100km/u vanwege de stikstof uitstoot die daarmee samenhangt is volgens een aantal geleerden in strijd met artikel 6 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM).

Een Tesla (of andere elektrische auto) stoot namelijk niet meer stikstof uit als deze harder gaat rijden.

Inside information

Vandaag hebben de klanten van Boete.nu een e-mail ontvangen met nog iets meer informatie over de verlaging van de snelheid naar 100km/u dan in dit nieuwsbericht te lezen valt. Deze inside information delen wij met onze vertrouwde klanten en lichten daar nog een tipje van de sluier op waarom dat wij denken dat dit soort zaken te winnen zijn door ons.

Boete vanwege te hard rijden gekregen?

Ook een boete ontvangen vanwege te hard rijden door de verlaging van de snelheid naar 100km/u? Stuur dan je boete in zodat we hem voor je kunnen aanvechten.

Vragen over dit artikel? mail ons!

bezwaar Advies binnen één dag
bezwaar maken +2500 mensen gingen je voor
Boete aanvechten Hoog slagingspercentage