Griftdijk boete Nijmegen ongeldig

Griftdijk boete Nijmegen ongeldig

De gemeente Nijmegen legt op een oneigenlijke manier boetes op. Met cameratoezicht controleert de gemeente of iemand met zijn auto over de Griftdijk rijdt waar een geslotenverklaring geldt. Lees hieronder waarom de Griftdijk boete Nijmegen ongeldig is.
Op deze manier boetes uitschrijven scheelt de gemeente een hoop tijd en geld. Er hoeft geen fysieke handhaver meer op straat te staan om mensen te bekeuren. Alle kentekens worden nu automatisch gescand en deze bestuurders krijgen direct een boete thuis.

Update: 27 augustus 2021

Griftdijk

Bonnenregen op de Griftdijk

Boete.nu ontvangt sinds kort veel verkeersboetes van mensen die een bekeuring hebben gekregen omdat ze op de Griftdijk zijn geweest in Nijmegen. Dit is voor feitcode R559: Handelen ism een geslotenverklaring voor alle motorvoertuigen: bord C12/20. Niet geheel onlogisch want de bebording is niet al te duidelijk op deze plek en niet conform het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW). De rechtbank Noord-Holland heeft recentelijk alle vergelijkbare bekeuringen vernietigd op de Heul in Alkmaar (zie: Onterechte boetes in Alkmaar) en op de Busbrug de Binding in Zaanstad omdat ook daar de gemeenten niet voldoen aan de eisen om hier een boete op te mogen leggen met een camera. Dit is in Nijmegen ook het geval.

Gemiddeld rijden er 150 mensen over de Griftdijk. Dit betekent 4500 onterechte boetes per maand (468.000 euro aan boetes)!

Geen foto bij Griftdijk boete Nijmegen

Is er geen foto dan is de boete onterecht, zie ook deze uitspraak van het Gerechtshof hierover. Vaak blijkt er geen foto te zijn. Je kunt zelf op het Digitaal loket via DigiD al nakijken op de website van het CJIB of er in jouw zaak een foto is of niet. Volgens de Beleidsregels Buitengewoon Opsporingsambtenaar, specifiek bijlage L is dit een vereiste. Ook is vereist dat het bord op de foto staat. Dit is in Nijmegen ook niet het geval.

Bezwaar maken Griftdijk boete Nijmegen

Heb je zelf ook een boete ontvangen op de Griftdijk in Nijmegen stuur hem dan nu in zodat wij hem kunnen aanvechten. Zeer recent hebben we namelijk grove fouten ontdekt in de manier waarop de gemeente Nijmegen deze boetes oplegt. Er zijn namelijk strikte eisen verbonden aan het opleggen van boetes door middel van camera’s. De gemeente Nijmegen voldoet niet aan deze eisen en om die reden is het zinvol om bezwaar te maken tegen deze boetes. Een bezwaarschrift kan Boete.nu voor je indienen voor slechts €12,99. Klik hier voor meer informatie over hoe dat in zijn werk gaat.
Indien we de zaak voor je winnen krijg je binnen zes weken van het CJIB het geld terug.

Wat doe jij met 104 euro?

Betaal je het CJIB terwijl de boete ongeldig is of:
– Tank je je auto 2x vol voor dit bedrag;
– Ga je met het gezin of 3 vrienden een dagje naar de Efteling;
– Ga je uitgebreid uit eten;
– Bezoek je met 10 man naar de bioscoop.

Heb je ook een boete gekregen op de Griftdijk in Nijmegen voor het negeren van een C-bord? Laat dan nu ook je boete aanvechten.

Bekijk hier de ervaringen en wat andere mensen van Boete.nu vinden.

Vragen over dit artikel? mail ons! 

bezwaar Advies binnen één dag
bezwaar maken +2500 mensen gingen je voor
Boete aanvechten Hoog slagingspercentage