Belparkeren en toch een parkeerboete?

Wie niet het juiste kenteken invoert, geen kenteken invoert of de voorwaarden voor ‘belparkeren’ niet naleeft, krijgt een naheffingsaanslag van de gemeente. Een naheffingsaanslag wordt ook wel parkeerboete genoemd. Dat je toch een boete krijgt terwijl je je kenteken verkeerd hebt ingevoerd is onterecht. Dit hebben diverse rechtbanken, het Gerechtshof en de Hoge Raad al herhaaldelijk uitgemaakt. Wie in bezwaar gaat, krijgt echter nul op het rekest van de gemeente. De gemeente wacht tot de burger in beroep gaat en komt dan pas tegemoet.

Maak je daarom gebruik van een parkeerapp zoals Yellowbrick of Parkmobile laat je dan niet afschrikken als je ten onrechte toch een boete ontvangt. Soms zit er vertraging in de aanmelding en kruist zich dit met de controle door een handhaver van de gemeente.

Stuur daarom je parkeerboete naar ons in zodat wij namens jou bezwaar kunnen maken en eventueel beroep kunnen instellen.

Zie ook: Verkeerd kenteken bij betaald parkeren geen reden voor boete

Heb je ook een parkeerboete gekregen? Laat dan nu je boete aanvechten

bezwaar


bezwaar Persoonlijk advies binnen één dag
Boete aanvechten Hoog slagingspercentage