Trajectcontrole A2 tunnel Maastricht foutief ingesteld.

Update 17 februari 2019:

De rechtbank Limburg heeft op 12 februari 2019 geoordeeld dat de boetes inderdaad onterecht zijn. Klik hier om de uitspraak te lezen. Het gaat om 10.000 onterechte bekeuringen. Zie ook het nieuwsbericht van Het Algemeen Dagblad.

Recentelijk is de trajectcontrole in de A2 tunnel in de onderste buis in werking gesteld. In de onderste tunnelbuizen geldt een maximum snelheid van 100 kilometer per uur, in de bovenste tunnelbuizen mag maximaal 80 kilometer per uur gereden worden.

De camera’s die de trajectcontrole uitvoeren, hangen vlak voor en vlak na de tunnels. Hierdoor wordt over een afstand van ongeveer 2,5 kilometer de gemiddelde snelheid gemeten.

Uit een recente boete die boete.nu ontvangen heeft blijkt dat de trajectcontrole ten onrechte staat ingesteld op een toegestane maximumsnelheid van 90km/u in plaats van 100km/u.

Ook de bebording is onduidelijk of je nu 80, 100 of 120 km/u mag in de tunnelbuizen.

Uiteindelijk zullen er straks in alle vier de buizen van de Koning Willem-Alexandertunnel trajectcontroles plaatsvinden. De camera’s in de bovenste tunnelbuizen worden naar verwachting later deze maand actief.

Bezwaar maken

Heb je zelf ook een boete ontvangen op in de trajectcontrole in de A2 tunnel in Maastricht stuur je boete dan nu in zodat wij hem kunnen aanvechten. Zeer recent hebben we namelijk fouten ontdekt in de manier waarop het CJIB deze boetes oplegt. Er zijn namelijk strikte eisen verbonden aan de juiste plaatsing van de bebording rondom de tunnel. De gemeente Maastricht en het CJIB hebben niet voldaan aan deze eisen en om die reden is het zinvol om bezwaar te maken tegen deze boetes. Een bezwaarschrift kan Boete.nu voor je indienen voor slechts €12,50, klik hier voor meer informatie over hoe dat in zijn werk gaat.
Indien we de zaak voor je winnen krijg je binnen zes weken van het CJIB het geld terug.

Heb je ook een boete ontvangen in de A2 tunnel of in een trajectcontrole? Laat nu dan ook je boete aanvechten

bezwaar

bezwaar Persoonlijk advies binnen één dag
Boete aanvechten Hoog slagingspercentage