Onterechte boetes binnenstad Alkmaar

Onterechte boetes in de binnenstad van Alkmaar


BELANGRIJKE UPDATE: 10 november 2018
Op 9 november 2018 heeft de rechtbank Noord-Holland de boetes op de Heul in Alkmaar ongeldig verklaard!
Zie dit nieuwsbericht: https://www.boete.nu/2018/11/10/boetes-binnenstad-alkmaar-vernietigd-door-rechtbank/

 

De gemeente Alkmaar controleert met cameratoezicht of iemand met zijn motorvoertuig in de binnenstad van Alkmaar komt. Het gaat hier om andere om Ritsevoort, Koorstraat, Heul, Canadaplein, St. Laurensstraat, Van den Boschstraat, Achterstraat, Waagplein, Huigbrouwerstraat, Laat en Zilverstraat in Alkmaar.
Op deze manier boetes uitschrijven scheelt de gemeente een hoop tijd. Er hoeft geen fysieke handhaver meer op straat te staan om mensen uit het centrum te weren en te bekeuren. Alle kentekens worden nu automatisch gescand en deze bestuurders krijgen direct een boete thuis.

Bonnenregen

Boete.nu ontvangt zeer regelmatig boetes die mensen hebben gekregen omdat ze in het centrum van Alkmaar zijn geweest. Niet geheel onlogisch want de bebording laat in Alkmaar te wensen over. Het bord wordt zeer eenvoudig over het hoofd gezien omdat ze zo laag aan de grond zijn geplaatst. Vaak staat er een andere auto of busje voor het bord waardoor je het helemaal niet ziet.
De rechtbank Noord-Holland heeft recentelijk al een bekeuring vernietigd op de Heul in Alkmaar omdat de gemeente niet voldoet aan de eisen om boetes op te mogen leggen met een camera.

Bezwaar maken

Heb je zelf ook een boete ontvangen op deze plek, stuur je boete dan nu in zodat wij hem kunnen aanvechten. Zeer recent hebben we namelijk grove fouten ontdekt in de manier waarop de gemeente Alkmaar deze boetes oplegt. Er zijn namelijk strikte eisen verbonden aan het opleggen van boetes door middel van camera’s. De gemeente Alkmaar voldoet niet aan deze eisen en om die reden is het zinvol om bezwaar te maken tegen deze boetes. Een bezwaarschrift kan Boete.nu voor slechts €10,- voor je indienen. Klik hier voor meer informatie over hoe dat in zijn werk gaat.
Indien we de zaak voor je winnen krijg je binnen zes weken van het CJIB het geld terug en ook de €10,- die je aan ons hebt voldaan.

Zie ook: Bonnenregen in Alkmaarse binnenstad

Zie ook: Einde aan spekken rijkskas door Alkmaarse parkeerboetes

Heb je ook een boete gekregen in Alkmaar? Laat dan nu ook je boete aanvechten

bezwaar


bezwaar Persoonlijk advies binnen één dag
Boete aanvechten Hoog slagingspercentage