Onterechte boetes in de binnenstad (Heul) van Alkmaar

Update 20 januari 2022: Deze boetes (veel al op de Heul) zijn nog regelmatig onterecht.


Update: 10 november 2019
Op 9 november 2018 heeft de rechtbank Noord-Holland de boetes op de Heul in Alkmaar ongeldig verklaard!
Zie dit nieuwsbericht: Klik hier voor het persbericht van de rechtbank.

Vragen over dit artikel? Bel of mail ons! 

De gemeente Alkmaar controleert met cameratoezicht of iemand met zijn motorvoertuig in de binnenstad van Alkmaar komt. Het gaat hier om andere om Ritsevoort, Koorstraat, Heul, Canadaplein, St. Laurensstraat, Van den Boschstraat, Achterstraat, Waagplein, Huigbrouwerstraat, Laat en Zilverstraat in Alkmaar.
Op deze manier boetes uitschrijven scheelt de gemeente een hoop tijd. Er hoeft geen fysieke handhaver meer op straat te staan om mensen uit het centrum te weren en te bekeuren. Alle kentekens worden nu automatisch gescand en deze bestuurders krijgen direct een boete thuis met de feitcode R550a (Als bestuurder handelen in strijd met een gesloten verklaring in beide richtingen).

Bonnenregen op de Heul in Alkmaar

Boete.nu ontvangt zeer regelmatig boetes die mensen hebben gekregen omdat ze in het centrum van Alkmaar zijn geweest. Niet geheel onlogisch want de bebording laat in Alkmaar te wensen over. Het bord wordt zeer eenvoudig over het hoofd gezien omdat ze zo laag aan de grond zijn geplaatst. Vaak staat er een andere auto of busje voor het bord waardoor je het helemaal niet ziet.
De rechtbank Noord-Holland heeft recentelijk al een bekeuring vernietigd door de hulp van Boete.nu op de Heul in Alkmaar omdat de gemeente niet voldoet aan de eisen om boetes op te mogen leggen met een camera. Klik hier voor de uitspraak.

Geen foto

Vaak blijkt er geen foto te zijn. Je kunt zelf op het Digitaal loket via DigiD al nakijken op de website van het CJIB of er in jouw zaak een foto is of niet. Volgens de Beleidsregels Buitengewoon Opsporingsambtenaar, specifiek bijlage L is dit een vereiste. Ook is vereist dat het bord op de foto staat. Dit is in Alkmaar ook niet het geval.

Bezwaar maken

Heb je zelf ook een boete ontvangen op deze plek, stuur je boete dan nu in zodat wij hem kunnen aanvechten. Zeer recent hebben we namelijk grove fouten ontdekt in de manier waarop de gemeente Alkmaar deze boetes oplegt. Er zijn namelijk strikte eisen verbonden aan het opleggen van boetes door middel van camera’s. De gemeente Alkmaar voldoet niet aan deze eisen en om die reden is het zinvol om bezwaar te maken tegen deze boetes. Een bezwaarschrift kan Boete.nu voor slechts €12,99 voor je indienen. Klik hier voor meer informatie over hoe dat in zijn werk gaat.
Indien we de zaak voor je winnen krijg je binnen zes weken van het CJIB het geld terug.

Heb je ook een boete gekregen (op de Heul) in Alkmaar? Laat dan nu ook je boete aanvechten

Bekijk hier de ervaringen en wat andere mensen van Boete.nu vinden.

alkmaar Persoonlijk advies binnen één dag
Boete aanvechten Hoog slagingspercentage

                         Vragen over dit artikel? Bel of mail ons!