Onterechte boetes Museumstraat te Amsterdam

Boetes ongeldig in Amsterdam op de Museumstraat

De gemeente Amsterdam controleert met cameratoezicht of iemand met zijn snor- of bromfiets door de Museumstraat rijdt. Het gaat hier om de passage onder het Rijksmuseum.
Op deze manier boetes uitschrijven scheelt de gemeente een hoop tijd aangezien er geen fysieke handhaver meer op straat  hoeft te gaan staan om mensen met een snorfiets of bromfiets te stoppen. Alle kentekens worden gescand en deze bestuurders krijgen automatisch een boete thuis. De feitcode is R309: als (snor) fietser bij gebreke van een verplicht fietspad of fiets/bromfietspad niet de rijbaan gebruiken.

Als bromfietser krijg je feitcode R311: als bromfietser niet de rijbaan gebruiken bij ontbreken van een fiets/bromfietspad (bord G 12a).

Dik 3,5 miljoen euro onterecht

Twee jaar geleden waren er al 17.000 boetes uitgeschreven op deze plek door de camera’s, goed voor anderhalf miljoen euro van 2014 tot en met 2016. Als we dat doorrekenen naar vandaag de dag dan is er voor dik 3,5 miljoen euro aan boetes opgelegd. De boete bedraagt 95 euro, daar komen nog 9 euro administratiekosten bij voor het CJIB. Op dit moment hebben we het over 34.000 boetes x 104 euro = 3.536.000

Bezwaar maken

Heb je zelf ook een boete ontvangen op deze plek, stuur je boete dan nu in zodat wij hem kunnen aanvechten. Zeer recent hebben we namelijk grove fouten ontdekt in de manier waarop de gemeente Amsterdam deze boetes oplegt. Er zijn namelijk strikte eisen verbonden aan het opleggen van boetes door middel van camera’s. De gemeente Amsterdam voldoet niet aan deze eisen en om die reden is het zinvol om bezwaar te maken tegen deze boetes. Een bezwaarschrift kan Boete.nu voor slechts €10,- voor je indienen. Klik hier voor meer informatie over hoe dat in zijn werk gaat.
Indien we de zaak voor je winnen krijg je binnen zes weken van het CJIB het geld terug en ook de €10,- die je aan ons hebt voldaan.

Zie ook: 17.000 boetes opgelegd

Heb je ook een boete gekregen in Amsterdam? Laat dan nu ook je boete aanvechten

bezwaar


bezwaar Persoonlijk advies binnen één dag
Boete aanvechten Hoog slagingspercentage