Boetes ongeldig in Amsterdam op de Museumstraat

UPDATE 22 oktober 2019:
Na een lange procedure blijkt dat de officier van justitie én de kantonrechter het fout hebben. Deze hebben de bezwaren afgewezen. Pas in hoger beroep bij het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden (de hoogste rechter die gaat over deze zaken) is gebleken dat de boetes op de Museumstraat onterecht zijn. Klik hier om het arrest van het Gerechtshof te lezen.

Vragen over dit artikel? mail ons!

De gemeente Amsterdam controleert met cameratoezicht of iemand met zijn snor- of bromfiets door de Museumstraat rijdt. Het gaat hier om de passage onder het Rijksmuseum.
Op deze manier boetes uitschrijven scheelt de gemeente een hoop tijd aangezien er geen fysieke handhaver meer op straat  hoeft te gaan staan om mensen met een snorfiets of bromfiets te stoppen. Alle kentekens worden gescand en deze bestuurders krijgen automatisch een boete thuis. De feitcode is R309: als (snor) fietser bij gebreke van een verplicht fietspad of fiets/bromfietspad niet de rijbaan gebruiken.

Als bromfietser krijg je feitcode R311: als bromfietser niet de rijbaan gebruiken bij ontbreken van een fiets/bromfietspad (bord G 12a).

Onterecht

De gemeente mag alleen boetes opleggen via een camerasysteem wanneer een C-bord genegeerd wordt. Op de Museumstraat staat geen C-bord, maar een G-bord. Namelijk dat het een voetgangersgebied is. Geen rond bord met een rode rand (C-bord). Meer details hierover kun je terugvinden in de Beleidsregels Buitengewoon Opsporingsambtenaar, en om specifiek te zijn in bijlage L. Tot slot is er vaak helemaal geen foto, en als die er wel is staat het bord niet op de foto dat ook een eis is volgens bijlage L.

Geen foto

Is er geen foto dan is de boete onterecht, zie ook deze uitspraak van het Gerechtshof hierover. Vaak blijkt er geen foto te zijn. Je kunt zelf op het Digitaal loket via DigiD al nakijken op de website van het CJIB of er in jouw zaak een foto is of niet.

Bezwaar maken

Heb je zelf ook een boete ontvangen op deze plek, stuur je boete dan nu in zodat wij hem kunnen aanvechten. Zeer recent hebben we namelijk grove fouten ontdekt in de manier waarop de gemeente Amsterdam deze boetes oplegt. Er zijn namelijk strikte eisen verbonden aan het opleggen van boetes door middel van camera’s. De gemeente Amsterdam voldoet niet aan deze eisen en om die reden is het zinvol om bezwaar te maken tegen deze boetes. Een bezwaarschrift kan Boete.nu voor slechts €12,99 voor je indienen. Klik hier voor meer informatie over hoe dat in zijn werk gaat.
Indien we de zaak voor je winnen krijg je binnen zes weken van het CJIB het geld terug.

Wat doe jij met 104 euro?

Betaal je het CJIB terwijl de boete ongeldig is of:
– Tank je je scooter 11x vol voor dit bedrag;
– Ga je met 3 vrienden een dagje naar de Efteling;
– Ga je uitgebreid uit eten;
– Ga je met 10 vrienden naar de bioscoop.

Zie ook: 17.000 boetes opgelegd

Bekijk hier de ervaringen en wat andere mensen van Boete.nu vinden.

Heb je ook een boete gekregen in Amsterdam? Laat dan nu ook je boete aanvechten

bezwaar

                                      Vragen over dit artikel? Bel of mail ons! 


bezwaar Persoonlijk advies binnen één dag
Boete aanvechten Hoog slagingspercentage