Zaandam: Busbrug boetes onterecht op de Binding

Zaandam: Busbrug boetes onterecht op de ‘De Binding’.

De gemeente Zaanstad controleert met cameratoezicht of iemand met zijn motorvoertuig tussen bepaalde tijden over de busbrug in Zaandam rijdt. Je mag niet over de brug rijden van maandag tot en met vrijdag. Dit geldt alleen tussen 7:00 – 9:00 uur en tussen 16:00 – 18:00 uur.
Op deze manier boetes uitschrijven scheelt de gemeente een hoop tijd. Er hoeft geen fysieke handhaver meer op straat te staan om mensen op de brug te weren en te bekeuren. Alle kentekens worden nu automatisch gescand en deze bestuurders krijgen direct een boete thuis. Dit is een boete met feitcode R550A: Als bestuurder een weg gebruiken in strijd met bord C1 (gesloten in beide richtingen voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij-, trekdieren of vee) een weg gebruiken.

Bekeurd op feestdagen op de busbrug

Boete.nu ontvangt zeer regelmatig boetes die mensen op deze plek hebben gekregen. Dit komt omdat ze over de busbrug de Binding zijn gereden op een tijdstip dat dit niet mag. Niet geheel onlogisch want de bebording laat in Zaanstad te wensen over. Het bord wordt zeer eenvoudig over het hoofd gezien. Dit komt omdat ze in de bocht staan en omdat tijdens het rijden het te veel tekst is om snel in je op te kunnen nemen. De rechtbank Noord-Holland heeft recentelijk al een bekeuring vernietigd op de busbrug de Binding in Zaandam. Dit omdat de gemeente niet voldoet aan de eisen om boetes op te mogen leggen met een camera. Daarnaast ontvangen we ook nog boetes waarbij de bekeuring is opgelegd op een feestdag. Terwijl je op een feestdag wél de gehele dag over de busbrug mag rijden! Hierdoor zijn al 1500 boetes terug betaald.

Zaandam

Bezwaar maken

Heb je zelf ook een boete ontvangen op de Binding in Zaandam, stuur je boete dan nu in zodat wij hem met onze expertise kunnen aanvechten. Zeer recent hebben we namelijk grove fouten ontdekt in de manier waarop de gemeente Zaanstad deze boetes oplegt. Er zijn namelijk strikte eisen verbonden aan het opleggen van boetes door middel van camera’s. De gemeente Zaanstad voldoet niet aan deze eisen en om die reden is het zinvol om bezwaar te maken tegen deze boetes.

Een bezwaarschrift kan Boete.nu voor je indienen voor slechts €10,-, klik hier voor meer informatie over hoe dat in zijn werk gaat. Indien we de zaak voor je winnen krijg je binnen zes weken van het CJIB het geld terug en ook de €10,- die je aan ons hebt voldaan.

Zie ook: Gemeente Zaanstad maakt 1500 boetes ongedaan

Laat dan nu ook je boete aanvechten

bezwaar

bezwaar Advies binnen één dag
bezwaar +2500 mensen gingen je voor
Boete aanvechten Hoog slagingspercentage