Onterechte boetes in Maastricht

Update 11 september 2019:
De situatie zoals hieronder wordt beschreven is nog steeds onjuist. Dagelijks worden er nog steeds tientallen ongeldige boetes uitgeschreven. Profiteer nu nog van de verkeerde verkeerssituatie in deze drie straten en maak bezwaar nu de boetes nog ongeldig zijn. Aangezien wij ons kantoor in Maastricht hebben gaan wij regelmatig de verkeerssituatie controleren. We hebben (wekelijks) beeldmateriaal van de verkeerssituatie als bewijs.

Vragen over dit artikel? Bel of mail ons! 

De gemeente Maastricht controleert met cameratoezicht of iemand met zijn auto in bepaalde straten komt waar een geslotenverklaring geldt. Het gaat hier om de Johan Willem Beyenlaan, het Endepolsdomein en de Joseph Bechlaan allen in Randwyck.
Op deze manier boetes uitschrijven scheelt de gemeente een hoop tijd en geld. Er hoeft geen fysieke handhaver meer op straat te staan om mensen uit deze straten te weren en te bekeuren. Alle kentekens worden nu automatisch gescand en deze bestuurders krijgen direct een boete thuis. De verzinkbare palen zijn op deze manier ook niet meer nodig die er voorheen stonden.

Bonnenregen

Boete.nu ontvangt dagelijks boetes die mensen hebben gekregen omdat ze op een van deze straten zijn geweest. Dit is voor feitcode R559: Handelen ism een geslotenverklaring voor alle motorvoertuigen: bord C12/20. Niet geheel onlogisch want de bebording is niet al te duidelijk op deze plekken. De rechtbank Noord-Holland heeft recentelijk alle vergelijkbare bekeuringen vernietigd op de Heul in Alkmaar (zie: Onterechte boetes in Alkmaar) omdat de gemeente niet voldoet aan de eisen om hier een boete op te mogen leggen met een camera. Dit is in Maastricht ook het geval. De rechtbank Maastricht heeft Boete.nu ook al meerdere malen in het gelijk gesteld over de zaken in Maastricht.

Geen foto

Is er geen foto dan is de boete onterecht, zie ook deze uitspraak van het Gerechtshof hierover. Vaak blijkt er geen foto te zijn. Je kunt zelf op het Digitaal loket via DigiD al nakijken op de website van het CJIB of er in jouw zaak een foto is of niet. Volgens de Beleidsregels Buitengewoon Opsporingsambtenaar, specifiek bijlage L is dit een vereiste. Ook is vereist dat het bord op de foto staat. Dit is in Maastricht ook niet het geval.

Bezwaar maken

Heb je zelf ook een boete ontvangen in Maastricht in de buurt van het ziekenhuis het AZM (MUMC+), stuur je boete dan nu in zodat wij hem kunnen aanvechten. Zeer recent hebben we namelijk grove fouten ontdekt in de manier waarop de gemeente Maastricht deze boetes oplegt. Er zijn namelijk strikte eisen verbonden aan het opleggen van boetes door middel van camera’s. De gemeente Maastricht voldoet niet aan deze eisen en om die reden is het zinvol om bezwaar te maken tegen deze boetes. Een bezwaarschrift kan Boete.nu voor je indienen voor slechts €12,99. Klik hier voor meer informatie over hoe dat in zijn werk gaat.
Indien we de zaak voor je winnen krijg je binnen zes weken van het CJIB het geld terug.

Wat doe jij met 104 euro?

Betaal je het CJIB terwijl de boete ongeldig is of:
– Tank je je auto 2x vol voor dit bedrag;
– Ga je met het gezin of 3 vrienden een dagje naar de Efteling;
– Ga je uitgebreid uit eten;
– Ga je met 10 man naar de bioscoop.

Heb je ook een boete gekregen in Maastricht? Laat dan nu ook je boete aanvechten.

Bekijk hier de ervaringen en wat andere mensen van Boete.nu vinden.

bezwaar

Vragen over dit artikel? Bel of mail ons! 


Maastricht Advies binnen één dag
bezwaar +2500 mensen gingen je voor
Boete aanvechten Hoog slagingspercentage