Johan Willem Beyenlaan en Endepolsdomein boetes ongeldig

Update 11 september 2019:
De situatie ter plaatse is wederom gecontroleerd. Deze boetes zijn nog steeds ongeldig.

Vragen over dit artikel?  mail ons!

Boete gekregen in Maastricht voor een overtreding op de Johan Willem Beyenlaan, Endepolsdomein of Joseph Bechlaan? Grote kans dat je geen idee heeft wat je fout hebt gedaan.
Deze boetes zijn ongeldig.

Wat klopt er dan niet?

De gemeente bekeurt automobilisten die door één van deze drie straten rijden achter het ziekenhuis MUMC+ (AZM) in Maastricht of kortbij het MECC. Het gaat om feitcode R559, handelen in strijd met een geslotenverklaring voor alle motorvoertuigen: bord C12/20.

Een tijd terug hebben we grove fouten ontdekt in de manier waarop deze boetes worden opgelegd. Als de gemeente dit met een camera wil doen dan zijn daar eisen aan verbonden. Om meer specifiek te zijn zijn de boetes op de Johan Willem Beyenlaan, Endepolsdomein en Joseph Bechlaan in strijd met bijlage L van de Beleidsregels Buitengewoon Opsporingsambtenaar. In die bijlage L staan de eisen waar de gemeente aan moet voldoen. Één van die eisen is dat het bord op de foto moet staan. Ook moet zichtbaar zijn op de foto dat u het bord gepasseerd bent en de contouren van het voertuig moeten zichtbaar zijn bij dag en bij nacht. Ook dit is niet het geval in de praktijk.

Hieronder is een foto te zien van de Johan Willem Beyenlaan, het bord staat niet op de foto. Niet is zichtbaar dat het bord gepasseerd is en de contouren van het voertuig zijn niet zichtbaar.

Uit recente gegevens van de Gemeente Maastricht die Boete.nu heeft opgevraagd blijkt dat je niet de enige bent die hier een boete heeft gekregen. Gemiddeld worden er 32 boetes uitgeschreven per dag. Het toppunt was 115 boetes op één dag. Dit zijn 1000 boetes per maand!

Controle

Aangezien wij ons kantoor in Maastricht hebben gaan wij zeer vaak de situatie ter plaatse controleren om te oordelen of de verkeerssituatie en de bebording wel klopt of niet.
Status 11 september 2019, de verkeerssituatie is nog altijd onjuist en de boetes zijn ongeldig. We hebben (wekelijks) beeldmateriaal van de verkeerssituatie als bewijs.

 

Foto bekijken

Je kunt zelf via het Digitaal Loket met DigiD op de website van het CJIB alvast kijken of er in jouw zaak een foto is. Is die er niet dan is de boete hoogstwaarschijnlijk ongeldig en heeft bezwaar maken zin.

Wil je ook bezwaar maken tegen een boete op de Johan Willem Beyenlaan, Endepolsdomein of Joseph Bechlaan in Maastricht? Voor maar €12,99 vechten wij de boete voor je aan. Winnen we je zaak dan krijg je binnen 6 weken het geld van het CJIB terug.

Bekijk hier de ervaringen en wat andere mensen van Boete.nu vinden.

bezwaar


bezwaar Advies binnen één dag
bezwaar +2500 mensen gingen je voor
Boete aanvechten Hoog slagingspercentage