Boete Heul Alkmaar onterecht

Bonnenregen van boetes op de Heul in Alkmaar

Update 30 oktober 2020.
Boete.nu ontvangt zeer regelmatig boetes die mensen hebben gekregen omdat ze in het centrum van Alkmaar zijn geweest. Niet geheel onlogisch want de bebording laat in Alkmaar te wensen over. Op deze pagina lees je wat je waarom deze boetes onterecht zijn en wat je eraan kan doen.

Foto

Vaak blijkt er geen foto te zijn. Je kunt zelf op het Digitaal loket via DigiD al controleren of er in jouw boete op de Heul in Alkmaar een foto is of niet. Volgens het Beleidskader digitale handhaving geslotenverklaringen en voetgangersgebieden is dit namelijk een vereiste. Ook is vereist dat het bord op de foto staat. Dit is in Alkmaar ook niet het geval.

Heul Alkmaar

Rechtbank geeft Boete.nu gelijk

De rechtbank Noord-Holland heeft recentelijk al vele bekeuringen vernietigd door de hulp van Boete.nu op de Heul in Alkmaar omdat de gemeente niet voldoet aan de eisen om boetes op te mogen leggen met een camera. Klik hier voor de uitspraak.

Boete heul alkmaar

Maak bezwaar

Heb je zelf ook een boete ontvangen op de Heul in Alkmaar, stuur je boete dan nu in zodat wij hem kunnen aanvechten.

Zeer recent hebben we namelijk grove fouten ontdekt in de manier waarop de gemeente Alkmaar deze boetes oplegt.

Er zijn strikte eisen verbonden aan het opleggen van boetes door middel van camera's. De gemeente Alkmaar voldoet niet aan deze eisen en om die reden is het zinvol om bezwaar te maken tegen deze boetes.

Een bezwaarschrift kan Boete.nu voor slechts €12,99 voor je indienen. Klik hier voor meer informatie over hoe dat in zijn werk gaat.
Indien we de zaak voor je winnen krijg je binnen zes weken van het CJIB het geld terug.
Mark bergers
Jurist

Vragen over dit artikel? Bel of mail ons! 

Stuur je boete in om aan te vechten