Zaandam: Busbrug boetes onterecht op de Binding

Zaandam: Busbrug boetes onterecht op de ‘De Binding’.

Alle boetes op de busbrug in Zaandam zijn ongeldig, zie ook ons andere bericht hierover hier. De hoogste rechter in Nederland heeft ons gelijk gegeven.

Update: 20 januari 2022

De gemeente Zaanstad controleert met cameratoezicht of iemand met zijn motorvoertuig tussen bepaalde tijden over de busbrug in Zaandam rijdt. Je mag niet over de brug rijden van maandag tot en met vrijdag. Dit geldt alleen tussen 7:00 – 9:00 uur en tussen 16:00 – 18:00 uur.
Op deze manier boetes uitschrijven scheelt de gemeente een hoop tijd. Er hoeft geen fysieke handhaver meer op straat te staan om mensen op de brug te weren en te bekeuren. Alle kentekens worden nu automatisch gescand en deze bestuurders krijgen direct een boete thuis. Dit is een boete met feitcode R550B: Handelen in strijd met gesloten verklaring in beide richtingen weg(gedeelte) bestemd voor bep. categorie voertuigen.

busbrug

Bekeurd op feestdagen op de busbrug

Boete.nu ontvangt zeer regelmatig boetes die mensen op deze plek hebben gekregen. Dit komt omdat ze over de busbrug de Binding zijn gereden op een tijdstip dat dit niet mag. Niet geheel onlogisch want de bebording laat in Zaanstad te wensen over. Het bord wordt zeer eenvoudig over het hoofd gezien. Dit komt omdat ze in de bocht staan en omdat tijdens het rijden het te veel tekst is om snel in je op te kunnen nemen. De rechtbank Noord-Holland heeft recentelijk al een bekeuring vernietigd op de busbrug de Binding in Zaandam. Dit omdat de gemeente niet voldoet aan de eisen om boetes op te mogen leggen met een camera. Daarnaast ontvangen we ook nog boetes waarbij de bekeuring is opgelegd op een feestdag. Terwijl je op een feestdag wél de gehele dag over de busbrug mag rijden! Hierdoor zijn al 1500 boetes terug betaald.

Zaandam

 

Bezwaar maken

Heb je zelf ook een boete ontvangen op de Binding in Zaandam, stuur je boete dan nu in zodat wij hem met onze expertise kunnen aanvechten. Vorig jaar hebben we namelijk grove fouten ontdekt in de manier waarop de gemeente Zaanstad deze boetes oplegt, nog steeds zijn de boetes onterecht. Er zijn namelijk strikte eisen verbonden aan het opleggen van boetes door middel van camera’s. De gemeente Zaanstad voldoet niet aan deze eisen en om die reden is het zinvol om bezwaar te maken tegen deze boetes.

In veel gevallen is er namelijk geen foto, wil je dit zelf alvast nakijken dan kun je inloggen via DigiD bij het CJIB en zien of er bij jouw zaak een foto beschikbaar is. Is er geen foto dan is de boete onterecht, zie ook de uitspraak van een identieke situatie in Alkmaar en het arrest van het Gerechtshof over het ontbreken van een foto.

Een bezwaar tegen deze boete kan Boete.nu voor je indienen voor slechts €12,99, klik hier voor meer informatie over hoe dat in zijn werk gaat. Indien we de zaak voor je winnen krijg je binnen zes weken van het CJIB het geld terug.

Wat doe jij met 149 euro?

Betaal je het CJIB terwijl de boete ongeldig is of:
– Tank je je auto 3x vol voor dit bedrag;
– Ga je met het gezin of 4 vrienden een dagje naar de Efteling;
– Ga je zeer uitgebreid uit eten;
– Ga je met 10 man naar de bioscoop inclusief popcorn en drankjes.

Laat dan nu ook je boete aanvechten

Bekijk hier de ervaringen en wat andere mensen van Boete.nu vinden.

bezwaar Advies binnen één dag
bezwaar +2500 mensen gingen je voor
Boete aanvechten Hoog slagingspercentage