Boete gekregen op Luttik Oudorp in de binnenstad van Alkmaar?

Heb je een boete ontvangen omdat je op Luttik Oudorp hebt gereden in Alkmaar? Deze boetes blijken onterecht te zijn. Je krijgt van het CJIB dan een boete met feitcode: R551B Handelen ism een geslotenverklaring (bord C2 van het RW 1990 eenrichtingverkeer).

Op deze pagina lees je waarom dat deze boetes ongeldig zijn en wat je eraan kunt doen.
Laatste update: 9 juni 2023

Luttik Oudorp

Camerahandhaving op Luttik Oudorp

In november 2018 waarschuwde Boete.nu mensen al voor de onterechte Boetes in de binnenstad van Alkmaar. Vele zaken zijn inmiddels gewonnen maar specifiek de straat Luttik Oudorp daar blijkt het helemaal mis te gaan bij de gemeente.

Een verplichting is dat het C-bord op de foto staat, in de eerste plaats is er vaak geen foto. Je kunt via DigiD inloggen op de website van het CJIB om te kijken of er een foto.

Als er wel al een foto is dan staat het bord er simpelweg niet op. Dat dit een vereiste is blijkt uit het Beleidskader digitale handhaving geslotenverklaringen en voetgangersgebieden van het Openbaar Ministerie. Om de volledige pdf te downloaden Klik hier. Wil je het Beleidskader geslotenverklaringen lezen zonder download, klik dan hier.

Rechtbank geeft Boete.nu gelijk

Op 6 juli 2020 heeft de rechtbank Noord-Holland ons nog gelijk gegeven in een identieke zaak op Luttik Oudorp. Het is daarom zinvol om je boete aan te vechten aangezien deze onterecht blijken te zijn. Desondanks blijft de gemeente Alkmaar boetes opleggen aangezien de meeste mensen gewoon betalen. Kijkend naar deze recente uitspraak kunnen we je aanraden om bezwaar te maken en de boete van 104 euro niet te accepteren.

Geen waarschuwing ontvangen?

Ben je voor het eerst door de binnenstad van Alkmaar gereden en krijg je direct een boete? Dan is deze boete onterecht. De gemeente Alkmaar moet namelijk eerst een waarschuwing sturen en pas daarna mag er een boete worden opgelegd.

Meerdere boetes ontvangen?

Heb je meer dan één boete ontvangen in de binnenstad van Alkmaar in korte tijd? Dan zijn in ieder geval de opvolgende boetes onterecht. Het is wettelijk vastgelegd dat er geen opeenstapeling van boetes mag zijn omdat je in zo’n geval niet kunt leren van je eerdere fout. Het gerechtshof heeft dit nogmaals bevestigd op 2 mei 2023 na een procedure die door Boete.nu is gewonnen.

Bezwaar maken

Heb je zelf ook een onterechte boete ontvangen voor het inrijden van Luttik Oudorp (feitcode R551b)? Stuur je boete danu in zodat wij bezwaar kunnen maken tegen deze boete. Het gehele proces verzorgen wij voor je voor slechts €12,99. Klik hier voor meer informatie over onze werkwijze.

Als we de zaak voor je winnen krijg je binnen zes weken van het CJIB het geld terug.

Bekijk hier de ervaringen en wat andere mensen van Boete.nu vinden.

Luttik Oudorp Advies binnen één dag
bezwaar +2500 mensen gingen je voor
Bezwaar maken Hoog slagingspercentage