Milieuzone Arnhem boetes blijken ongeldig

De milieuzone in Arnhem blijkt juridisch niet in orde. Sterker nog, de gemeente én het Openbaar Ministerie wisten dit. Toch bleef de camera aan en werden er massaal boetes uitgeschreven. Tegen beter weten in werden de bezwaren die volgden allemaal afgewezen door het OM.

Heb je ook een boete ontvangen in de milieuzone in Arnhem? Of zelf bezwaar gemaakt en is dit afgewezen? Schakel dan vandaag nog onze juridische ondersteuning in en we helpen je om het recht te laten zegevieren.

 

milieuzone Arnhem

Waarom je altijd bezwaar moet maken tegen een verkeersboete

De bebording die zou moeten aankondigen dat er sprake is van een milieuzone was onvolledig in Arnhem. Er werd wel aangeven dat er sprake is van een milieuzone maar niet wie er niet in mag. Vele mensen zijn daarom door de milieuzone in Arnhem heen gereden en hebben ten onrechte een boete gekregen. 

Vaak blijkt pas na lang procederen dat de boetes ongeldig zijn en om die reden is het belangrijk om altijd bezwaar te maken. De gemeente en het OM willen nu zelfs de gedupeerde het geld niet terugbetalen.

Een lange adem

Voor het aanvechten van boetes is een lange adem nodig. De officier wijst veel bezwaarschriften tegen beter weten in af dat blijkt wel weer uit deze zaken uit Arnhem. Ook de gemeente blijft tegen beter weten in gewoon doorgaan met boetes opleggen.

De officier heeft 4 tot 6 maanden de tijd om op een bezwaarschrift te beslissen. Daarna gaan we door naar de kantonrechter waarmee gemakkelijk nog eens 6-12 maanden aan tijd overheen gaat. In sommige gevallen is het nodig ook nog in hoger beroep te gaan bij het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. In dat laatste geval mag je er nog eens 6-12 maanden bij optellen.

Geen zin in deze lange procedure? Stuur je boete in naar Boete.nu en wij regelen dit allemaal voor jou zodat je er zelf geen omkijken naar hebt. 

Bezwaar maken

Heb je zelf ook een onterechte boete ontvangen? Stuur je boete dan nu in zodat wij bezwaar kunnen maken tegen deze boete. Het gehele proces verzorgen wij voor je voor slechts €12,99. Klik hier voor meer informatie over onze werkwijze.
Als we de zaak voor je winnen krijg je binnen zes weken van het CJIB het geld terug.

 

 

Bekijk hier de ervaringen en wat andere mensen van Boete.nu vinden.

R602 Advies binnen één dag
bezwaar +2500 mensen gingen je voor
Bezwaar maken Hoog slagingspercentage