Mussenstraat boetes ongeldig in Hilversum. 

 

De gemeente Hilversum controleert met cameratoezicht of iemand over de spoorweg oversteekt op de Mussenstraat alwaar een geslotenverklaring geldt. 
Op deze manier boetes uitschrijven scheelt de gemeente een hoop tijd en geld. Er hoeft geen fysieke handhaver meer op straat te staan om mensen uit deze straat te weren en te bekeuren. Alle kentekens worden nu automatisch gescand en deze bestuurders krijgen direct een boete thuis.

Op deze pagina leggen we uit waarom deze boetes onterecht zijn.

Update: 27 augustus 2021

Mussenstraat

Bonnenregen op de Mussenstraat

Boete.nu ontvangt dagelijks boetes die mensen hebben gekregen omdat ze in de Mussenstraat zijn geweest. Dit is voor feitcode R550a: Handelen in strijd met een gesloten verklaring in beide richtingen. Niet geheel onlogisch want de bebording is niet al te duidelijk op deze plekken en niet conform het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW). De rechtbank Noord-Holland heeft recentelijk alle vergelijkbare bekeuringen vernietigd op de Heul in Alkmaar (zie: Onterechte boetes in Alkmaar) en op de Busbrug de Binding in Zaanstad omdat ook daar de gemeenten niet voldoen aan de eisen om hier een boete op te mogen leggen met een camera. Dit is in Hilversum ook het geval.

Geen foto

Is er geen foto dan is de boete onterecht, zie ook deze uitspraak van het Gerechtshof hierover. Vaak blijkt er geen foto te zijn. Je kunt zelf op het Digitaal loket via DigiD al nakijken op de website van het CJIB of er in jouw zaak een foto is of niet. Ook is vereist dat het bord op de foto staat. Dit is in Hilversum ook niet het geval.

Bezwaar maken Mussenstraat

Heb je zelf ook een boete ontvangen in de Mussenstraat in Hilversum stuur je boete dan nu in zodat wij hem kunnen aanvechten. Zeer recent hebben we namelijk grove fouten ontdekt in de manier waarop de gemeente Hilversum deze boetes oplegt. Er zijn namelijk strikte eisen verbonden aan het opleggen van boetes door middel van camera’s. Deze zijn vastgelegd in het Beleidskader digitale handhaving geslotenverklaringen. De gemeente Hilversum voldoet niet aan deze eisen en om die reden is het zinvol om bezwaar te maken tegen deze boetes. Een bezwaarschrift kan Boete.nu voor je indienen voor slechts €12,99. Klik hier voor meer informatie over hoe dat in zijn werk gaat.
Indien we de zaak voor je winnen krijg je binnen zes weken van het CJIB het geld terug.

Wist je dat?

Slechts 4% van de mensen bezwaar maakt tegen een verkeersboete. Vervolgens 1 op de 3 boetes vernietigd wordt waartegen bezwaar is gemaakt. 

Heb je ook een boete gekregen voor het negeren van een C-bord? Laat dan nu ook je boete aanvechten.

Vragen over dit artikel? Bel of mail ons! 

bezwaar Advies binnen één dag
bezwaar maken +2500 mensen gingen je voor
Boete aanvechten Hoog slagingspercentage